. WIFEKU CURANGRE-EDIT BY - REVILINE JAMES WANGPART : 8 Dylara kasih daftar tu nickname (nama samaran) kolony saya sebagai tony74 , dan nickname dia pula , dylara75 dyalara - Kalau mau tambah frend add saja (kfren dylara75 sending to 25333) Example kolony text .
saya type lah sana , kfren dylara75 lepas tu hantar yang kena ajar macam dia suruh .
[sms daripada kolony ]anda kini berfriend dengan dylara75 Dylara ajar lagi cara² message di kolony , kalau kau mau semua kawan dapat message kau , kau type kbomm, hai dan hantar , semua befriend boleh nampak message kau , tapi kalau mau message antara dua orang saja , taip lah kpopp dan nickname orang yang kau mau bercerita tu dan hantar di no yang sama .
Saya okey² saja maka2 belum lagi saya faham semua betul dan macam kurang minat juga sebenarnya, tapi bini si bini yang tercinta saya buat saja ,sedar tidak sedar satu bulan sudah saya main tu kolony , makin pandai sudah saya dalam kolony dan makin ramai juga nickname² yang p Kfren saya , dari satu friend saja mula dan sekarang beratus² bzfren saya , beratus² juga bom saya lempar di kolony , si dylara pula tidak berapa rancak sudah berkbom , saya pula yang rancak kbomm .
Kalau dylara bom , mesti saya balas bom dia.
Dylara75 - hai friend kolony , buat apa sekarang?? boy55 - hi juga dylara , duduk² ni sambil kupi² , kau pula?? dylara75 - oh , duduk juga ni .
tony74 - hai sayang?? Saya balas bom dylara , saya kacau daun perbualan dia dengan boy55 tu.
boy55 - [emoji tanda tanya] dylara74 - [emoji keluar lidah ] boy55 - siapa si tony74 tu ??? dylara75 - tunang saya bah tu .
Tersentak saya dengan tindak balas si dylara tapi saya diam saja disebelah dia lepas tu kami offline sama² .
saya - Kenapa kau cakap saya ni tunang kau ??? dylara - jangan lah marah bah , ni kolony saja pun , alam maya ni banyak penipuan saja .
~dylara cakap macam tu tapi mata dia macam menunjukkan saya tidak puas hati dengan jawapan dia bagi saya~ saya pun cuba lah kunun mau faham niat dia tu ,maka dalam hati saya "Apa salahnya terus terang???", tapi saya masih juga ikut rentak dia , kadang mengaku masih perawan yay ! Ceh ! menyampah juga saya baca bom dia tu , pandai mengaku perawan lagi tu sebab kunun² masih zon tunangan orang , padahal realiti kehidupan sebenar dia , sudah bolosi kepala baby sebanyak 3kali longgar habis sudah .
Perangai dylara ada ok sudah bila kami sama² main tu kolony tapi jarang lah dia balas saya punya pertanyaan dalam kolony ,mungkin dia kpop kali sama orang lain sebab balik² dia tekan² juga hp , entah lah , saya pun kurang pasti , selepas saya nampak message dia sama lelaki lain bersayang² sama dia , terus dia letak kata laluan dihp dia .
alalaa ! Pernah satu kali dia letak hp dia saja terus dia pergi dapur ambil sesuatu tapi hp tidak bawa , tapi bunyi sms balik² masuk , saya mau buka lah kunun mau p tengok ,tapi terpaksa lah mau minta kata laluan lagi sama dylara ,adihhh! Tapi lain² bei kalau sampai suami pun mau minta kata laluan bini kan ? takut lah saya dapat tau sesuatu nanti , terus saya diam saja lah pendam apa saya rasa ,malas juga mau tanya kenapa ?? Tidak berapa lama tu tiba² adik bini saya si junita balik kampung , dan tidur berapa hari dirumah kami , saya tengok kurus betul sudah si junita , anak dia mama dia yang jaga , sudah sana kampung mama dorang jarang² sudah mentua saya tinggal sama kami .
Jam 6 petang sudah saya dan dylara masak² didapur , junita sana bilik kami yang satu lagi dia , terpaksa lah dia tidur dibilik budak² saja , dua saja gea bilik rumah kami , macam saya cakap rumah kami ni biasa saja buruk lagi cuma cantik sudah bagi saya sekarang sebab sudah ada isi didalam rumah , masa kami makan tu si junita tidak berapa berselera makan , dia makan pun 2-3 senduk saja tidak mau dia makan banyak .
Lepas kami siap makan saya pergi lah bilik kasih rehat² ni badan pun penat sudah , dylara sama junita masih diruangtamu bercerita , lama juga dorang bercerita sampai lah saya tertidur belum lagi bini saya masuk dibilik .
Keesokkannya dylara bagitau saya yang si junita tu mengandung 2 bulan , hmm tapi lelaki yang kasih pregnant tu tidak mau bertanggungjawab, terus kunun si junita mau kasih gugur tu kandungan , bini saya lah yang bantu membantu kasih ............ tu kandungan adik dia , maaf lah saya kasih titik², malas mau sebut tu perkataan , sebab walau macam mana saya susah pun tidak akan saya buat perkara yang salah dimata tuhan ,kalai boleh saya tidak mau terlibat dan tidak melarang atau pun kasih sokong apa bini saya buat .
2Hari kemudian tu kandungan pun tiada sudah , masa tu saya sibuk sana kebun , 2minggu dia dengan kami gembira lah si dylara dan junita tiada masalah sudah , semua sudah beres apa yang dorang risau dan tiada sudah beban berat mau dipikul sebab memalukan keluarga .
Lepas junita sudah sihat baru lah dia p balik di kk d tempat kerja dia , dylara pula masih juga keutamaan dia macam biasa Hp .
Malam tu dylara bilang (cakap) mau p pekan kasih teman kan kawan dia pilih baju pengantin , saya bagi saja dia pergi sebab dia cakap kawan rapat sangat betul kan , tidak siok juga kalau kasih hampa orang yang rapat kata si dylara .
Pagi² tu saya hantar si dylara sana pekan , kalau sudah siap tolong kawan pilih baju , saya telefon kau juga minta ambil bini cakap .
Jadi berpisah lah kami p pekan tu tapi saya tidak jalan terus saya tengok dulu bini saya hilang dari pandangan mata saya baru lah saya jalan , lepas dia hilang saja dari pandangan mata saya , baru lah saya start motor ,lawa betul bini saya masa tu , baju yang dia pakai pun sesuai dengaj dia tapi perasaan saya masa tu betul² lain sudah .
Sampai dirumah saya jaga anak² saya dan tidak lama berapa jam kemudian tu , saya tengok jam didinding mau dekat jam 5 petang sudah tanpa saya sedar jam 5 sudah ,tapi hairan bini saya belum call² lagi , lain sangat perasaan saya ni ,"Kenapa ni arr", Hati saya tertanya2 kenapa dia tidak call2 lagi .
Jam 6 sudah belum lagi dia telefon , saya tidak tahan betul sudah , saya call lah dylara , tapi jawapan tetap sama .
nombor yang anda dail tidak dapat dihubungi , pesanan selepas bunyi bib...Kena call pun tapi hp tidak on lagi ,berkali² dail no yang sama tapi sama juga.
Hati saya meraung kerisauan !!! perasaan yang bercampur baur dan tertanya2 .
"dylara kau dimana ni"??? Soalan diminda seringkali bertanya perkara yang sama ,tapi apakan daya............ Bersambung
Sumber:Internet