Gelap

Cikgu Sekolah Ku 25

🇲🇾 Malaysia
Kelajuan: 1.0x
Status: Sedia
×

Bantuan tetapan main balik

Jika sudah menggunakan Chrome/Edge, tetapi tetap tidak boleh putar, semak tetapan Telefon/PC Anda.
Pastikan enjin TTS aktif, menggunakan bahasa yang ingin anda dengar.

Untuk pengguna Android dan OS lain

Untuk pengguna Android, Harmony, Lineage, Ubuntu Touch, Sailfish, ColorOS / FuntouchOS, hyperOS, dll
Akses Menu: Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Output Teks-ke-Ucapan.
Jika tiada, Tetapan > kotak carian di atas > masukkan "text-to-speech" atau "text"
Lalu pilih teks-ke-suara atau teks-ke-ucapan, atau yang serupa dengannya.
Untuk menambah bahasa, klik ikon gear ⚙ > pasang data suara pilih bahasa yang anda inginkan.

Untuk pengguna iOS

Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan
Atau tetapan > kotak carian di atas > masukkan "kandungan diucapkan" enter
Untuk tambah bahasa pilih suara pilih suara

Untuk pengguna PC MacOS

Akses Menu: Klik Menu Apple () > Tetapan Sistem > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan.

Untuk pengguna Windows

Windows 10 & 11
Akses Menu: Buka Mula > Tetapan > Masa & Bahasa > Pertuturan atau Speech.
Windows 7 & 8
Panel Kawalan > Kemudahan Akses > Pengecaman Pertuturan > Teks ke Ucapan
Windows XP
Mula > Panel Kawalan > Bunyi, Pertuturan dan Peranti Audio > Pertuturan
Windows 2000 & ME
Mula > Tetapan > Panel Kawalan > Pertuturan
Untuk pengguna PC jenis lain, seperti Linux, ChromeOS, FreeBSD, dll.
Sila cari tetapan untuk aktifkan text-to-speech di enjin carian, seperti Google, Bing, dll

Nota Buat masa ini, halaman ini berfungsi mengikut enjin daripada peranti anda.
Jadi suara yang dihasilkan, mengikut enjin TTS daripada peranti anda.

Cikgu Sekolah Ku 25

. Sejak peristiwa aku dan Ustazah Diana minggu lalu , hubungan kami sedikit sebanyak bertambah akrab .
Walaupun tidak melakukan sebarang persetubuhan sejak aku menghantarnya ke rumah , Ustazah Diana kerap kali berselisih denganku di kaki lima bangunan Pejabat Sekolah .
Dia menegur dan berbual denganku seperti tiada apa-apa berlaku antara kami .
Mungkin sifat profiesonalnya memang seperti itu .
Melalui perbualan kami terakhir kami ketika aku menghantarnya pulang , dia meminta aku merahsiakan perkara yang berlaku antara aku dan dia sebaik-baiknya .
Di juga meminta untuk tidak meninggalkannya jika terdapat sebarang masalah berlaku akibat dari perbuatan kami .
Aku juga berjanji dengan ayat manis seorang lelaki untuk menawan hati wanita seperti sebelum ini .
Tiada peluang terbaik setakat ini untuk aku mendapatkan lagi tubuh Ustazah Diana .
Hari demi hari aku lalui seperti biasa sahaja di Sekolah mahupun di luar Sekolah .
Aktivitiku pulang dari Sekolah ialah menjalani rawatan pemulihan kecederaan yang menimpaku .
Entah ada tidak harapan untuk aku pulih sepenuhnya seperti dahulu dan mendapatkan semula rentak permainanku seperti sebelum mengalami kecederaan yang agak berisiko tinggi kepada seseorang atlit sukan ini .
Aku telah berkenalan melalui media sosial iaitu " Facebook " dengan seorang  pakar fisioterapi yang memperkenalkan dirinya sebagai Puan Aida .
Dari apa yang aku baca melalui " Page Facebook " nya , Puan Aida merupakan seorang pakar dalam bidang fisioterapi berpengalaman hampir 10 tahun .
Dia juga memiliki Ijazah dan sijil yang berkaitan untuk membuktikan bahawa dia layak di gelar seorang pakar .
Perbualan panjang aku dengan Puan Aida melalui panggilan telefon telah menarik minat Puan Aida untuk membantu menjalani rawatan pemulihan .
Pelbagai ilmu berkaitan telah di ceritakan kepadaku melalui panggilan telefon sahaja meyakinkanku untuk menjalani rawatan bersama Puan Aida .
Puan Aida membimbing aku hanya melalui applikasi " whatsapp " sahaja tentang apa yang aku harus lakukan setiap hari dan oleh sebab itu dia juga tidak berniat untuk mengenakan sebarang bayaran kepadaku atas bimbingannya .
Walaupun tidak mengenalinya secara dekat dan dia juga tidak mengenali akan diriku tetapi di sangat komited membantuku setiap hari .
Hasil dari tunjuk ajar dan bantuan Puan Aida lah juga aku merasakan kecederaan ku semakin hari semakin baik dan ada harapan untuk pulih sepenuhnya dengan lebih cepat .
Oleh kerana kesibukan aku menjalani rawatan setiap hari pada sebelah petang , aku juga sudah lama tidak merasakan tubuh wanita .
Timbul kerinduan yang mendalam terhadap Cikgu Zulaikha , Cikgu Fatin dan Ustazah Diana .
Oleh kerana Cikgu Hara di khabarkan sedang sibuk untuk membuat persiapan untuk mendirikan rumah tangga baharunya aku tidak lagi menaruh harapan terhadap tubuhnya .
Puan Lia seperti ibu angkat ku pula sentiasa sibuk ketika ini sejak di naikkan pangkat lebih tinggi .
Tiga ini lah yang menjadi sandaran aku melepaskan nafsu   serakah ini .
  Suatu hari , ketika aku sedang bertugas di Sekolah aku menerima kunjungan  Cikgu Zulaikha ke bilik kerjaku ketika waktu rehat .
" Hi You .. Apa Khabar ? Jom makan " .
Cikgu Zulaikha memasuki bilikku dengan membawa sedikit bekal untuk kami makan bersama .
" Hey You .. Khabar baik .
Wah bawakan i bekal ni .. so sweet .. Jom lah makan sekali " .
Jawabku gembira melihat Cikgu Zulaikha hadir dengan begitu .
" Hehee of course i sweet you .. lately busy dengan kerja .. so , mcm mana dengan you ? Injury macam mana ? " .
Tanya Cikgu Zulaikha sambil menghidangkan makanan di atas meja aku .
" hehe okey je you .. Dah hampir pulih juga kot .. cuma kena pergi beberapa test nanti untuk tahu keadaannya " .
Kataku menerangkan tentang keadaan kecederaan yang aku alami .
" Oh baik lah gitu .. Dh hampir pulih .. jom makan you " .
Katanya ringkas sahaja .
Selesai makan aku dan Cikgu Zulaikha melepaskan sedikit kerinduan di antara kami dengan aksi ringan bercumbu mulut sahaja .
Dia mengakui sangat merindukan belaian dariku namun terpaksa akur dengan kesibukan kerjanya membuatkan kami tiada masa untuk bertemu di rumahnya lagi .
Dia juga sekali lagi berpesan kepadaku supaya tidak merapati mana-mana guru lain di Sekolah ini untuk menjadi mangsaku .
Itulah Cikgu Zulaikha yang sangat cemburu jika aku merapati guru wanita sekolah ini .
Namun tidak dapat aku ikuti permintaannya kerana Cikgu Fatin dan Ustazah Diana juga telah aku tawan dengan jayanya tanpa pengetahuan Cikgu Zulaikha .
Bercerita mengenai Cikgu Fatin dan Ustazah Diana , mereka juga tidak mahu merasai di tinggalkan olehku setelah apa yang terjadi .
Jadi kami sentiasa kerap berhubung melalui telefon bimbit .
Di situ lah aku menabur janjis manis terhadap 2 isteri orang ini .
Namun aku yakin bukan sekadar janji manis sahaja yang aku taburkan sebaliknya perasaan ikhlas aku menyayangi mereka berdua sepenuh hati .
Aku sangat menyayangi Cikgu Zulaikha , Cikgu Fatin dan Ustazah Diana sepenuh hatiku .
Namun aku akui 2 daripada 3 wanita itu adalah isteri orang .

Sumber:Internet