Gelap

Gadis Melayu Jadi Cikgu 37

🇲🇾 Malaysia
Kelajuan: 1.0x
Status: Sedia
×

Bantuan tetapan main balik

Jika sudah menggunakan Chrome/Edge, tetapi tetap tidak boleh putar, semak tetapan Telefon/PC Anda.
Pastikan enjin TTS aktif, menggunakan bahasa yang ingin anda dengar.

Untuk pengguna Android dan OS lain

Untuk pengguna Android, Harmony, Lineage, Ubuntu Touch, Sailfish, ColorOS / FuntouchOS, hyperOS, dll
Akses Menu: Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Output Teks-ke-Ucapan.
Jika tiada, Tetapan > kotak carian di atas > masukkan "text-to-speech" atau "text"
Lalu pilih teks-ke-suara atau teks-ke-ucapan, atau yang serupa dengannya.
Untuk menambah bahasa, klik ikon gear ⚙ > pasang data suara pilih bahasa yang anda inginkan.

Untuk pengguna iOS

Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan
Atau tetapan > kotak carian di atas > masukkan "kandungan diucapkan" enter
Untuk tambah bahasa pilih suara pilih suara

Untuk pengguna PC MacOS

Akses Menu: Klik Menu Apple () > Tetapan Sistem > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan.

Untuk pengguna Windows

Windows 10 & 11
Akses Menu: Buka Mula > Tetapan > Masa & Bahasa > Pertuturan atau Speech.
Windows 7 & 8
Panel Kawalan > Kemudahan Akses > Pengecaman Pertuturan > Teks ke Ucapan
Windows XP
Mula > Panel Kawalan > Bunyi, Pertuturan dan Peranti Audio > Pertuturan
Windows 2000 & ME
Mula > Tetapan > Panel Kawalan > Pertuturan
Untuk pengguna PC jenis lain, seperti Linux, ChromeOS, FreeBSD, dll.
Sila cari tetapan untuk aktifkan text-to-speech di enjin carian, seperti Google, Bing, dll

Nota Buat masa ini, halaman ini berfungsi mengikut enjin daripada peranti anda.
Jadi suara yang dihasilkan, mengikut enjin TTS daripada peranti anda.

Gadis Melayu Jadi Cikgu 37

. chapter 39   "semua pelajar dan semua guru masuk dalam dewan seri smk hamzah sekarang"ketua pengawas biru cakap.
"Wow cantik dan luas dalam dewan ni"ku puji di sekolah smk hamzah     Ku tengok adikku sikap pelik hari ni,ku"kenapa haris sikap pelik hari ni,ada apa berlaku masa haris hantar linda balik rumah orang tua linda,jangan kata haris buat tak baik pada linda,cakap haris"ku ingin tahu sebenar apa berlaku masa haris hantar linda balik.
    Ku bercakap slow dengan haris,ku takut orang lain dengar ku cakap apa dengan haris,kalau orang lain dengar ku cakap kuat dengan haris,haris dapat malu mukanya nanti.
Selepastamat dan cakap dalam dewan tadi.
    Ku"haris bila lari mini untuk semua belum jawap lagi soalan tikah tadi"ku risau keadaan adikku sikap pelik,haris"hari isnin dan bulan March di adakan lari mini untuk semua tikah tanya pada malam ni,haris ceritakan pada ibu,ayah dan tikah"haris suka sentuh bibirnya dari sejak semalam.
Waktu malam.
    Ibu,ayah dengan ku dan haris baru siap makan,selepas tu ku tunggu haris cerita berlaku haris hantar linda balik rumah orang tua linda,semua duduk sofa dengan ruang tamu ibu dan ayah,ku dengan haris.
      Haris"saya cerita apa berlaku saya hantar linda balik,jangan ibu dan ayah dengan tikah salah linda,linda tak sengaja linda cium haris,masa haris mandu block kanan,sebab tu haris tak boleh berhenti sentuh bibir haris sampai hari ni...orang tua linda tak tahu anaknya cium haris"haris harap ibu dan ayah dengan tikah tak paksa kahwin cara berkini.
    Ibu dan ayah dengan ku tak marah,ibu"ibu nak haris minta nombor orang tua linda dan ibu bercakap orang tua linda sendiri"ibu terpaksa tipu haris,jangan sampai haris tahu sebenarnya.
   Haris"ok,ibu...saya minta nombor orang tua linda"haris tak faham ibu cakap maksudkan tu,hati haris gembira masuk bilik haris,ku dengan ibu dan ayah sikap pelik malam ni.
Tiba masanya(lari mini)      Semua pelajar dan semua guru kumpul setiap rumah sukan,rumah biru,rumah hijau,rumah kuning dan rumah merah.
     Ada pelajar tak boleh lari tulis nama untuk pelajar sakit,pelajar tak boleh lari buat air dan lain-lain.
Setiap rumah sukan tunggu pelajar sampai dulu rumah sukan warna apa.
🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃     Baru bagi putusan rumah mana.
Cikgu hadi cakap"nombor empat rumah kuning nombor,nombor tiga rumah merah,nombor dua rumah hijau dan juang rumah biru.
Wakil guru rumah biru ambil hadiah dengan pengetua.
"yeah,menang rumah biru"hati haris gembira tetapi kenapa tikah sikap pelik.
    Haris"tikah kenapa diam,tikah tak suka rumah biru menang"hati risau sikap tikah pelik,ku"tidak ada apa,haris dah ambil nombor orang tua linda dengan linda.
   Haris"saya dah ambil nombor orang tua linda,tikah tahu tak,ibu buat apa nombor orang tua linda"haris ingin tahu dan harap tikah tahu sebabnya ibu buat apa nombor orang tua linda     Ku"tikah tak tahu,ibu tak cakap apa pada tikah,ibu buat apa nombor orang tua linda"ku terpaksa raksiah dengan haris,sorry haris,Ku dengan haris pergi kantin berjumpa rumah biru dan wakil guru bagi hadiah dapat pelajar nombor satu dan pelajar nombor dua rumah biru.
-------—-------------------------------------------------
Sumber:Internet