Gelap

Gadis Melayu Jadi Cikgu 44

🇲🇾 Malaysia
Kelajuan: 1.0x
Status: Sedia
×

Bantuan tetapan main balik

Jika sudah menggunakan Chrome/Edge, tetapi tetap tidak boleh putar, semak tetapan Telefon/PC Anda.
Pastikan enjin TTS aktif, menggunakan bahasa yang ingin anda dengar.

Untuk pengguna Android dan OS lain

Untuk pengguna Android, Harmony, Lineage, Ubuntu Touch, Sailfish, ColorOS / FuntouchOS, hyperOS, dll
Akses Menu: Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Output Teks-ke-Ucapan.
Jika tiada, Tetapan > kotak carian di atas > masukkan "text-to-speech" atau "text"
Lalu pilih teks-ke-suara atau teks-ke-ucapan, atau yang serupa dengannya.
Untuk menambah bahasa, klik ikon gear ⚙ > pasang data suara pilih bahasa yang anda inginkan.

Untuk pengguna iOS

Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan
Atau tetapan > kotak carian di atas > masukkan "kandungan diucapkan" enter
Untuk tambah bahasa pilih suara pilih suara

Untuk pengguna PC MacOS

Akses Menu: Klik Menu Apple () > Tetapan Sistem > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan.

Untuk pengguna Windows

Windows 10 & 11
Akses Menu: Buka Mula > Tetapan > Masa & Bahasa > Pertuturan atau Speech.
Windows 7 & 8
Panel Kawalan > Kemudahan Akses > Pengecaman Pertuturan > Teks ke Ucapan
Windows XP
Mula > Panel Kawalan > Bunyi, Pertuturan dan Peranti Audio > Pertuturan
Windows 2000 & ME
Mula > Tetapan > Panel Kawalan > Pertuturan
Untuk pengguna PC jenis lain, seperti Linux, ChromeOS, FreeBSD, dll.
Sila cari tetapan untuk aktifkan text-to-speech di enjin carian, seperti Google, Bing, dll

Nota Buat masa ini, halaman ini berfungsi mengikut enjin daripada peranti anda.
Jadi suara yang dihasilkan, mengikut enjin TTS daripada peranti anda.

Gadis Melayu Jadi Cikgu 44

. Chapter 46      Bapa linda pergi dalam biliknya dan ambil telefon bapa linda dan semua orang pergi ruang tamu dan duduk sofa.
Bapa linda polisPolis saya bantu encik bapa linda:saya dengar khabar orang perempuan tak betul larang masuk sekolah betul tak encik polis.
polis betul perempuan tak betul namanya rina...encik kenal ke rina tu.
bapa linda:saya kenal rina tu,sebabnya rina sebut pasal anak saya namanya linda dan hina.
polis:boleh,saya tahu siapa encik nibapa linda:saya bapa linda...nama saya datuk mupolis"oh,sorry datuk,saya cakap kurang ajar datuk tadi,datuk call saya sebab apa.
Bapa linda:perempuan nama rina tu hukum berat pada rina,rina berani sungguh hina anak saya nama linda dan keluarga saya,orang tua rina tak tahu,saya paling terkaya di malaysia ni,orang tua rina tak ajar rina cakap sopan orang tua,saya nak hakim hukum berat pada rina gantung sampai mati.
Polis:baik datuk,saya beritahu pada orang tua linda dan kasih datuk.
bapa linda:sama-sama encik polis.
   Semua orang dengar bapa linda baru call polis tadi,bapa linda off telefonnya dan letak atas meja di ruang tamu.
     Haris dan linda keluar jalan arah ruang tamu dan duduk di sofa,mama"tak bergaduh haris dan linda"senyum pada haris dengan linda,linda"tak bergaduh dah tetapi haris kiss linda...basah bibir linda baru kiss tadi"muka kasihan linda.
     Mama"jangan haris guna kiss berhenti bergaduh,haris gatal nak nikah ni,haris berani kiss linda"mama nasihat pada haris jangan buat begitu pada linda,haris"sedapnya bibir linda,sayang haris tak kiss mulut linda,linda cakap banyak,sebab itu haris kiss linda baru linda diam"ketawa linda cubit lengan tangan haris dengan sweet di depan semua orang tengok anak muda kahwin pelik macam mengalah zaman dulu gadis tak berani cubit lengan tangan lelaki di. depan orang tua lelaki dan orang tua perempuan.
Dalam        Ibu dan ayah rina mengaku kalah sebenarnya,ibu rina"memang betul suami rina dah kahwin dah belum rina kahwin amir,memang amir kerja sapu sampah bukan kerja tentera,ayah rina dah cuba cari lelaki calon suami untuk rina,tetapi sama tempat ayah rina,ayah rina bagi gambar rina kepada lelaki muda kerja tentera tengok gambar rina...lelaki muda tak suka rina,sebabnya rina tak kerja dan tak cantik,akhirnya ayah rina jumpa lelaki kerja sapu sampah sangguh kahwin rina,tetapi amir penakut dengan isteri"sedih dan kasihan anaknya kerana tikah dan keluarga tikah bawa masalah kepada keluarga rina.
     Ada perempuan datang  masuk dalam penjara dengan muka marah.
Perempuan namanya alin sakit jiwa ada orang ganggu suaminya.
      Alin"kau rina suami halim ke"muka marah dan emosi tak kawal,ibu rina"kurang tino mari tak bagi salam masuk dalam penjara,kau siapa ...kau mari seperti orang gila"ibu rina hina alin cakap kurang ajar.
     Alin"kau ibu rina ke,saya bagi amaran keluarga kau dan termasuk kau rina,jangan kau ganggu suami aku,kau cari lelaki lain di luar sana,tetapi mana ada orang lelaki suka kau,tak kerja dan tak cantik,kasihan rina,muka kau sesuai dalam penjara,aku lapor kepada hakim,kau ambil suami orang....hahaha,macam mana suami aku suka rina hodoh ni"ketawa dan hina orang tua rina.
Ayah rina"aku masuk mulut kau dengan cili api,tak ada mulut alin seksi tu"hina dan puji.
   Orang tua linda dan orang tuaku  pergi melawat rina dalam penjara,masa bergaduh alin dan ibu rina tarik rambut sampai cabut tudung,tiba linda kena ketuk kepala dekat dinding linda keluar darah masa alin dengan ibu rina bergaduh tempat lawat penjara.
     Orang tuaku dan orang tua linda terkejut dan melihat kepala linda berdarah,haris angkat linda pergi hospital bersama dengan orang tuaku,orang tua linda sangat marah ada orang berani luka linda sampai pingsang.

Sumber:Internet