Gelap

Quarters Kilang Kopi 1

🇲🇾 Malaysia
Kelajuan: 1.0x
Status: Sedia
×

Bantuan tetapan main balik

Jika sudah menggunakan Chrome/Edge, tetapi tetap tidak boleh putar, semak tetapan Telefon/PC Anda.
Pastikan enjin TTS aktif, menggunakan bahasa yang ingin anda dengar.

Untuk pengguna Android dan OS lain

Untuk pengguna Android, Harmony, Lineage, Ubuntu Touch, Sailfish, ColorOS / FuntouchOS, hyperOS, dll
Akses Menu: Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Output Teks-ke-Ucapan.
Jika tiada, Tetapan > kotak carian di atas > masukkan "text-to-speech" atau "text"
Lalu pilih teks-ke-suara atau teks-ke-ucapan, atau yang serupa dengannya.
Untuk menambah bahasa, klik ikon gear ⚙ > pasang data suara pilih bahasa yang anda inginkan.

Untuk pengguna iOS

Buka Tetapan > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan
Atau tetapan > kotak carian di atas > masukkan "kandungan diucapkan" enter
Untuk tambah bahasa pilih suara pilih suara

Untuk pengguna PC MacOS

Akses Menu: Klik Menu Apple () > Tetapan Sistem > Kebolehcapaian > Kandungan Diucapkan.

Untuk pengguna Windows

Windows 10 & 11
Akses Menu: Buka Mula > Tetapan > Masa & Bahasa > Pertuturan atau Speech.
Windows 7 & 8
Panel Kawalan > Kemudahan Akses > Pengecaman Pertuturan > Teks ke Ucapan
Windows XP
Mula > Panel Kawalan > Bunyi, Pertuturan dan Peranti Audio > Pertuturan
Windows 2000 & ME
Mula > Tetapan > Panel Kawalan > Pertuturan
Untuk pengguna PC jenis lain, seperti Linux, ChromeOS, FreeBSD, dll.
Sila cari tetapan untuk aktifkan text-to-speech di enjin carian, seperti Google, Bing, dll

Nota Buat masa ini, halaman ini berfungsi mengikut enjin daripada peranti anda.
Jadi suara yang dihasilkan, mengikut enjin TTS daripada peranti anda.

Quarters Kilang Kopi 1

. Hi semua,perkenalkan nama ku mayrabell berumur 22 tahun berasal dari sabah,sini ku ceritakan pengalaman yang berlaku sekitar 2019 sebelum covid melanda dunia...Pengalaman yang mengajar ku nikmat syurga dunia,pengalaman yang betul² membawa ku hanyut dalam kenikmatan nafsu.
Aku berkerja di sebuah office kilang kopi  ,tapi tugas ku lebih kepada tugas² office ini terjadi apabila ada pagawai baharu yang di tugaskan di kilang tersebut.
"May perkenalkan ni En.
Reza diapegawai baru di kilang ini" Boss woon ialah bos besar di kilang itu.
Aku tersenyum dan berjabat tangan dengan en.
Reza.."Saya Mayrabell,lebih mesra call me may je,senyum ku lebar...En.
Reza menyambut tangan ku"Salam kenal may"balas nyaEn.
Reza ni pegawai penyelia yang baru di pindahkan dari Johor,kira bos aku juga la selepas bos Woon,bos Woon ni kira bos besar la.
En.
Reza ni ada bilik khas untuk dia sendiri,Meja ku pula jauh tersorok di belakang..meja tersorok ni la yang mejadi saksi² kesundalan diri ini...kerja ku pula hanya mengurus invoice² surat menyurat kilang tersebut..********************************"Awal tahun 2019 bulan February kesah kesundalan ni terjadiAku tinggal di quarters yang kilang sediakan,tapi tak bercampur dengan perkerja² lain.
Rumah yang aku duduk ni rumah teres dua ni ada 5 bilik..3 bilik atas 2 lagi bilik bawah..Aku duduk ruang bawah rumah ni bersama teman sepejabat ku Amy, Amy ni kiranya house mate,bilik asing²..Ruang atas tu kosong je tak ada orang tinggal,aku dengan Amy decided duduk di ruang bawah sebab malas nak turun naik tangga..Pagi tu boss Woon panggil aku masuk ruanganya.."May,tu rumah orkid masi ada bilik kosong ka" ujur bos Woon bercakap dengan loghat cinanya.
"Tingkat atas kosong boss,tak ada orang tinggal"ujur ku.
"Ok ok tu Reza ar,dia mo tumpang di rumah orkid,tu rumah Anggrek under renovation ma".."Alamak boss,kami ni perempuan mana manis duduk 1 kali dengan lelaki""Alah May,bukan lama ma,tu rumah Anggrek siap renovation tu reza pindah la"tambah boss Woon lagi.
"Lagi pn itu Reza duduk atas ma,bukan dia duduk 1 bilik dengan kamu"Aku hanya menganguk anguk mengiyakan je permintaan bos Woon.
Kang di bantah arahanya habis aku di bebelnya.
"Kamu keluar la,suru itu Reza jumpa saya"Aku keluar dari bilik bos Woon dan menuju ke bilik En.
Reza.
"En.
Reza,bos Woon panggil masuk bilik dia la.
En Reza memandang ku dengan senyuman yang manis..Alamak tergugat iman ku kalau dia senyum bgini,gumam ku.
Reza seorang jejaka tampan berstatus duda anak 1,dia dengan isterinya bercerai disebabkan isterinya curang berzina dengan lelaki lain .
Reza berumur 40 tahun dan sudah 3 tahun hidup menduda ..✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️
Sumber:Internet